+31(0)20 2117427 mail@schols-ninaber.com

Belbin’s Teamrol

Betere samenwerking door Teamrol

Wat is het geheim van een effectief team? De zoektocht van Meredith Belbin duurde 11 jaar voor zijn eerste boek verscheen met de resultaten; management teams – why they succeed or fail.

Het succes van een team wordt volgens Belbin bepaald door de diversiteit aan teamrollen. Hiermee ontstaat een evenwicht. Meredith Belbin onderscheidt 9 teamrollen. Deze teamrollen maken inzichtelijk hoe de persoonlijkheid van iemand in elkaar zit en daarmee het gedrag wordt aangestuurd. Niemand beschikt over slechts 1 teamrol, iedereen kent 3 of 4 rollen in meerdere en mindere mate. Dit brengt de nuance in ons gedrag en de diversiteit in onze kwaliteiten. 

Belangrijk is een verstandige taakverdeling, gebaseerd op de individuele kwaliteiten van de teamleden. Daarbij is het van belang dat teamleden bewust zijn van het feit dat ze complementair aan elkaar zijn.

(Binnenkort kun je hier verder lezen over de : Wetenschappelijke onderbouwing)

Ontdek en ontwikkel talent

Waarom Teamrol? De methode van Belbin’s Teamrol maakt kwaliteiten en zogenoemde acceptabele minpunten inzichtelijk. Of het nu gaat om talentontwikkeling, het oplossen van een conflict of toewerken naar een hoogwaardig team, Belbin geeft taal en inhoud om samenwerking en onderlinge communicatie te verbeteren.

Waarom Teamrol?

Hoe werkt Teamrol

De eerste stap om talenten en acceptabele minpunten te ontdekken ligt in het afnemen van het assessment. Dit doen teamleden individueel. Het assessment bestaat uit een online vragenlijst en de mogelijkheid collega’s uit te nodigen voor feedback middels Belbin’s observatielijsten. Nadat iedereen het online assessment heeft ingevuld volgt een adviesgesprek om de resultaten te bespreken. 

(Lees hier binnenkort meer over onze werkwijze)

Haal het beste uit je team met Belbin's Teamrol

Teamrol en thuiswerken

Veel teams worden door de huidige COVID-19 crisis gedwongen om thuis te werken. Het vinden van een modus om goed aan het werk te blijven is belangrijk. Onze teamrollen zullen niet meteen veranderen op het moment dat we samen op afstand werken maar het vergt wel enige aanpassing. Iets waar de een gemakkelijker mee omgaat dan de ander. Teamrol kan inzichtelijk maken wie waar behoefte aan heeft.

Thuiswerk specialisatie

Op zoek naar een pakket op maat? Neem contact met ons op.

Maak een afspraak

Lotte Ninaber van Eijben

lotte@schols-ninaber.com

+31 (0)20 2117427

Feedback, vragen of ideeën?

We horen graag van jullie. Bel ons voor een (virtuele) kop koffie en we praten samen verder.

contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stel hier jouw vragen.

Schols-Ninaber
Baetostraat 7-H
1055 EP Amsterdam

+31 (0)20 2117427
mail@schols-ninaber.com

KVK: 71207031
BTW: NL001555879B82

 

[instagram-feed]