+31(0)20 2117427 mail@schols-ninaber.com

    Lotte Ninaber van Eijben

over ons

In 1981 introduceerde organisatiepsycholoog Rob Groen teamrol in Nederland. Niet veel later volgde Karel de opleiding bij het CMB. Anke en Lotte zijn dochters van Karel, het assessment en de teamrol-games zijn regelmatig thuis uitgeprobeerd. Waar het in een gezin met een melkveehouderij aan tafel over de koeien gaat, zo ging het in dit gezin over groepsdynamica.

Studie- en vriendengroepen moesten er ook aan geloven. Met veel plezier werden er samenwerking-spellen gespeeld en werd er doorgepraat over de rolverdeling in de groep.

Nu Anke en ook Lotte de opleiding hebben gevolgd is het drietal een samenwerking gestart om teamrol naar deze tijd te brengen. 

wat we doen

Om te komen tot een advies doorlopen we een aantal stappen. Het assessment wordt vooraf aan de bijeenkomsten afgenomen. Elk teamlid krijgt een eigen adviesrapport waarin is opgenomen welke Teamrollen zij scoren. We bespreken deze adviesrapporten eerst individueel. Tijdens het samenkomen met het team gaan we in op de team-samenstelling. Nu iedereen weet welke teamrollen hij/zij scoort gaan we ermee aan de slag. Aan de hand van vermakelijke Teamrol-games wordt de onderlinge groepsdynamiek zichtbaar en bespreekbaar.

Alvast een voorproefje? Bekijk hier (binnenkort) de informatie-video.

    Anke Schols (midden) en Karel Schols (rechts)

 

Lotte

Lotte (1989) is de jongste  van de drie dochters van Karel. Nadat zij haar opleiding pedagogiek en culturele antropologie heeft afgerond is zij gestart met haar eigen onderneming. Met idska geeft zij training en advies over gender en diversiteit. Het streven is het bieden van praktische vaardigheden waar onderwijzers de volgende dag mee aan de slag kunnen.

In 2018 neemt Lotte het certificaat in ontvangst van de opleiding Teamrol Management bij het CMB. Naast Karel en Anke is zij nu ook bevoegd tot het afnemen van de teamrol-persoonlijkheid-test. Ervaring in het verzorgen van de management-training heeft zij opgedaan in samenwerking met Karel.

Anke

Anke (1983) is de oudste dochter van Karel.

Anke volgde aan Tilburg University de opleidingen Personeelwetenschappen en Bestuurskunde. Na haar studie was zij werkzaam bij TIAS Business School en later bij de Technische Universiteit Delft. Sinds 2018 werkt Anke als beleidsmedewerker en projectleider bij de NVAO, zij richt zich hier met name op de kwaliteitsafspraken en instellingstoets kwaliteitszorg binnen het hoger onderwijs in Nederland.

Anke heeft de opleiding Teamrol Management afgerond in 2010 en is sindsdien actief als trainer en coach. Anke heeft veel ervaring binnen de hoger onderwijs sector en overheidsorganisaties, waarbij haar interesse ligt in de combinatie persoonlijke ontwikkeling en techniek. Zij is betrokken bij ScholsFoundations en werkte voor de Wereldbank een half jaar in Malawi. 

karel

Karel (1952) volgde na de opleiding HBO Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid een aantal opleidingen bij Arbeidsvoorziening. Beroepenkunde, functieanalyse en beroepenvoorlichting zijn daarbij de kernbegrippen.

In de tijd dat hij functioneerde als hoofd Personeel en Organisatie bij de gemeente Arnhem, werd hij opgeleid in de functiewaardering, medezeggenschap en het doen van assessments.  Aanvullend hierop volgde hij een opleiding als Teamroltrainer (CMB), Creatief trainer (COCD) en facilitator voor grote groepen ( Metaplan).

Na vier jaar als wethouder te hebben gewerkt bij de gemeente Duiven geniet Karel nu van zijn pensioen. Ofwel, hij doet datgene wat hij leuk vindt; Teamrol Trainingen verzorgen en hij leidt de stichting Schols Foundations.

Ruim 30 jaar ervaring op het gebied van teamrol management

Maak een afspraak

Lotte Ninaber van Eijben

lotte@schols-ninaber.com

+31 (0)20 2117427

Feedback, vragen of ideeën?

We horen graag van jullie. Bel ons voor een (virtuele) kop koffie en we praten samen verder.

contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stel hier jouw vragen.

Schols-Ninaber
Baetostraat 7-H
1055 EP Amsterdam

+31 (0)20 2117427
mail@schols-ninaber.com

KVK: 71207031
BTW: NL001555879B82

 

[instagram-feed]