Lotte Ninaber van Eijben

over ons

In 1981 introduceerde organisatiepsycholoog Rob Groen teamrol in Nederland. Niet veel later volgde Karel de opleiding bij het CMB en bracht het mee huis. Door de jaren heen zijn we allemaal wel meerdere malen getest. Waar het in een gezin met een melkveehouderij aan tafel over de koeien gaat, zo ging het in ons gezin over groepsdynamica.

Studie- en vriendengroepen moesten er ook aan geloven. Met veel plezier werden er samenwerking-spellen gespeeld en werd er doorgepraat over de rolverdeling in de groep.

Nu Anke en ook Lotte de opleiding hebben gevolgd is het drietal een samenwerking gestart om teamrol naar deze tijd te brengen. 

wat we doen

    Anke Schols (midden) en Karel Schols (rechts)

 

Lotte

Lotte (1989) is de jongste dochter van Karel. Nadat zij haar opleiding pedagogiek en culturele antropologie heeft afgerond is zij gestart met haar eigen onderneming. Met idska biedt zij training en advies over gender en diversiteit. Het streven is het bieden van praktische vaardigheden waar onderwijzers de volgende dag mee aan de slag kunnen. Verder richt zij zich op bewustwording en het prikkelen van empathie.

In 2018 neemt Lotte het certificaat in ontvangst van de opleiding Teamrol Management bij het CMB. Naast Karel en Anke is zij nu ook bevoegd tot het afnemen van de teamrol-persoonlijkheid-test. Ervaring in het verzorgen van de management-training heeft zij opgedaan in samenwerking met Karel.

Anke

Anke (1983) is de oudste dochter van Karel.

Anke volgde in Tilburg de opleidingen Personeelswetenschappen en Bestuurskunde. Na haar studie was zij werkzaam bij TIAS en later bij de TU in Delft.

Anke heeft de opleiding Teamrol Management afgerond in 2010 en is sindsdien actief als trainer en coach. Anke heeft veel ervaring binnen onderwijs organisaties. Momenteel werkt zij bij de NVAO en is zij betrokken bij organisaties als het Orange Kruis en Schols-Foundations.

 

    Anke Schols 

 

karel

Karel (1952) volgde na de opleiding HBO Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid een aantal opleidingen bij Arbeidsvoorziening. Beroepenkunde, functieanalyse en beroepenvoorlichting zijn daarbij de kernbegrippen.

In de tijd dat hij functioneerde als hoofd Personeel en Organisatie bij de gemeente Arnhem, werd hij opgeleid in de functiewaardering, medezeggenschap en het doen van assessments.  Aanvullend hierop volgde hij een opleiding als Teamroltrainer ( Belbin), Creatief trainer (COCD) en facilitator voor grote groepen ( Metaplan).

 

Ruim 30 jaar ervaring op het gebied van teamrol management

contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stel hier jouw vragen.

[instagram-feed]